16.2.2012

Halloum-pinaattipiirakka




Kaveri oli saanut kaveriltaan ohjeen Halloum-pinaattipiirakkaan ja koska ohje kuulosti maailman helpoimmalta ja halloum-asiat eivät koskaan voi olla huonoja, niin oli pakko kokeilla. Vähän leipurin luonnon päälle otti kun tein tämän piirakan kaupan pakastealtaan valmispohjaan mutta kerrankos sitä vähän oikasee.
Pohja:
Myllyn Paras piirakkapohja
Täyte:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pkt halloum juustoa
2 pss pakastepinaattia
200 g maustettua tuorejuustoa
ruokakermaa
2 munaa

Sipulit ja valkosipulit silpuksi ja pannulle. Sipulien sekaan sitten pinaatit ja pilkottu halluom. 
Anna seoksen lämmetä pannulla sen verran, että juusto pehmenee ja lisää sen jälkeen seokseen tuorejuusto ja ruokakerma. 
Itse käytin savulohi-tuorejuustoa ja laitoin koko paketin eli 200g, vaikka vähempikin olisi varmasti riittänyt. Ruokakermaa käytin n. 1 dl.
Lopuksi lisää vähän jäähtyneeseen seokseen kaksi kananmunaa ja kaada seos piirakkavuokaan ja paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti