18.3.2012

Angry birds-kakku

Sain tehtäväksi askarrella pojalle synttärikakun. Toiveena oli vihaiset linnut ja suklaakakkupohja. Projekti aloitettiin jo yli viikko sitten kun askaretelin kuivumaan nämä kaksi lintua.

Kakun pohjan tein Kinuskissan mehevällä suklaakakkuohjeella.

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon vuorotellen pienissä erissä kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Tästä tuli taivaallisen hyvä pohja ja voi mahdoton kun olikin mehevä! Onneksi tein tupla-annoksen niin jää omaankin käyttöön tätä herkkua. ;)

Myös kakun täytteet sovelsin kinuskikissan ohjeista. Toiseen väliin kinuskitäyte ja toiseen vadelmatäyte.

Kinuskitäyte

Kinuskikastike:
1 ½ dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
Kerma-tuorejuustovaahto:
1 ½ dl kuohukermaa
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ liivatelehteä
2 rkl vettä

Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Vadelma-rahkatäyte

1 ½ dl kuohukermaa
½ prk (á 250 g) valion maustettu vaniljarahkaa
¼ dl sokeria
75-100 g vadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää. Levitä kostutetun pohjan päälle. Alkuperäisessä ohjeessa vadelmat laitetaan jäisinä täytteen sekaan mutta, koska minulla oli käytössä ulkomaisia pakastevadelmia, niin keitin ne ensin ja lisäsin vadelmat hillona täytteeseen.

Ennen koristelua kuorrutin kakun voikreemillä eli voin ja tomusokerin sekoituksella. Mitään virallista ohjetta ei ollut käytössä mutta sähkövatkaimella pistin sekaisin n. 4 dl tomusokeria ja n. 150 g oivariinia. 
Kakun koristelin pääosin sokerimassalla. Marsipaanista on tehty isot linnut ja punaiset linnut kakun alareunassa. Myös ruskeat tukit on kuorrutettu värjätyllä marsipaanilla. Sisällä niissä on kakkupohjanpalat. Vaaleat tukinpalat on eilen varastettu oman lapsen namipäiväpussista ja niitä on liimattu kaksi yhteen sokerivedellä.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli muuten mahtavan makuinen. =) Mitäs kustantaisi, jos haluaisi myös oman pojan synttäreille? Ne ovat tosin jo ensi sunnuntaina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että maistu. :)
      Ens sunnuntaiksi en valitettavasti ehdi enää tehdä mitään. :( Hinta-asiat on aina kakkukohtaisia, niistä voin kertoa enemmän vaikka mailitse. kakkuijamuutamasyrjahyppy(a)gmail.com

      Poista