7.5.2012

kinkkuvoileipäkakku

Vähän jälkijunassa parit kakkupäivitykset kun aika on taas kadonnut jonnekin ja muka ei ehdi näitä tänne taas laittamaan. Mutta siihen asiaan...

Ukkokulta meni täyttämään vuosia ja vaikka mitään juhlia ei ollutkaan, niin tottakai kakku piti tehdä! Nyt ei tehty kermakakku vaan voileipäkakku. Ohje alunperin jälleen kinuskissalta mutta muokkasin sitä vähän, jotta ei tullut tehtyä mitään liian kevyttä versiota.
Alkuperäinen ohje on 16 hengen kakulle mutta jotta ei nyt ihan olisi liioiteltu niin puolitin sen kun ei kolmeen pekkaan nyt isompaa kakkua kehdannut napaansa ahtaa. :D Tässä kuitenkin ohje, jolla 16 hengen kakun saa tehdyksi.
itse käytin myös yrtti-pippurituorejuuston tilalla jotain muuta yrttituorejuustoa, koska jotenkin tuo alkuperäisen ohjeen pippurisuus oli omaan makuun liikaa.

24 palaa paahtoleipää
Täyte:
300 g kinnkua
1 ruukku basilikaa
¾ dl ruohosipulisilppua
1 tlk ananasmurskaa
2 dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g valkosipulituorejuustoa (2 %)
200 g yrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
100 g maitorahkaa
Kostutus:
2 dl maitoa
2 ½ tl kasvisfondia (itse en käyttänyt tätä ollenkaan kun unohdin sen kauppaan. Pelkkä maito toimi myös)
Kuorrutus:
100 g maitorahkaa
200 g yrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
½ dl kevyt-majoneesia
Koristelu:
2 tomaattia
150 g kinkkua
nippu vihreitä viinirypäleitä
persiljaa

Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja ruohosipuli. Valuta ananasmurska huolellisesti. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Sekoita kostuke maidosta ja kasvisfondista.
Aseta tarjoilulautaselle kuusi (2×3) leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Kostuta. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä leipäkerrosta ja kolme täytekerrosta. Muista kostuttaa myös kakun päällinen.
Suojaa kakun pinta foliolla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Tasoita kuorrutteella ensin kakun reunat ja levitä jäljelle jäävä osa kakun päällisosaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti