30.8.2012

Hello Kitty 30-vuotiaalle

Tilauskakkuna 30-vuotiaan naisen juhliin toivotttiin Hello Kittyä ja sellainen tehtiin. Menin siitä mistä aita on matala ja käytin valmista kakkukuvaa, virhe! Jatkossa teen kyllä kaikki kuvat ja muut itse sokerimassasta tai marsipaanista, nuo valmiit ei vaan leiki mun kanssa.

Kakkukuva siis asettui oikein hyvin sinne minne pitikin mutta sitten kävi jotain ja se alkoi alalaidasta syömään kermaa oikein kunnolla ja en saanut sitä korjattua sitten millään!

Tässä vielä toinen kuva pelkistä koristeista. Numerot on tehty suklaasta Lekuén sulkaatikkarimuotilla ja kukkaset tein muotilla värjätystä sokerimassasta. Etualalla kermahirmu kakkukuva.

Kakkupohja oli perinteinen sokerikakkupohja. Tein ison taikinan, koska kakkukin oli suht iso suorakaide.

Ainekset:
 6 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Paistaminen:
175 astetta, alatasolla 40 min

Ota esille kaksi saman kokoista lasia.
Riko munat toiseen lasiin.
Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.
Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
Kaada munat kulhoon ja vatka sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.
Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. (itse en ole niin varovainen tässäkään vaiheessa mutta ei nyt vatkaten silti jauhoja sekaan.)

Sitten taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pohjaan ja uuniin.

Ohje kopioitu kinuskikissan sivuilta.

Täytteenä kakussa oli oma sävellys. Maustamatonta tuorejuustoa, rahkaa, persikka- ja mandariinisosetta (soseutin kaupan säilykkeistä nämä.), kermaa ja sokeria mukaan. Kostutukseen käytin säilykkeiden persikkamehua.

Kakku on kuorrutettu flora vispillä, jota meni taas määrällisesti ihan hirveästi. En ikinä meinaa muistaa kuinka monta purkkia pitää kermaa ostaa, jotta saa ison kakun kuorrutettua. :D

1 kommentti:

  1. Kuullostaa ja näyttää herkulliselta!
    Mä oon usein pursottanut pieniä kermakökköjä valmiin kakkukuvan reunoille, pysyy paremmin ja siistimmin paikoillaan.
    Vaikka onhan ne pahan makuuisia. Joku kuva sattui meillä olemaan sellainen, että tarvittiin tosi terävää puukkoa, että sen sai leikattua. :)

    VastaaPoista